חג הפסח בעיצומו וחלק נוסף בפרויקט המתכונים המיוחד של חריף לפסח 2011 יוצא לדרך. הפעם רון שובל ו-אבי בן אבו חושפים מתכוני פסח אהובים ומשובחים במיוחד!
♥ שקשוקה בגרסת רון שובל ♥
רון שובל ידוע כבשלן לא קטן, אבל כשאנחנו שואלים אותו על מאכל הפסח האהוב עליו הוא מפתיע ובוחר דווקא בשקשוקה, ומנמק: "אני אוהב את המנה הזו כי היא קלה להכנה וטעימה". אין ספק שהיופי נמצא אצל רון שובל בפשטות…
המצרכים: בצל | שום | ביצים | כף רסק עגבניות | חצי כפית כורכום | חצי כפית פלפל שחור | חצי כפית מלח | כפית מלאה חוויי'ג | פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל מוסיפים את השום והעגבניות מוסיפים קצת מים ורסק עגבניות מערבבים עד שהופך לרוטב ואז מוסיפים את הביצים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה כ-20 דקות.
שובל עובד בימים אלו על אלבומו ה-13 ועד כה יצאו מתוכו שישה סינגלים, האחרון ביניהם יצא לפני כשלושה שבועות ועונה לשם "מזל", להיט קצבי וכייפי.
♥ בשר כבש בשזיפים גרסת אבי בן אבו ♥
הזמר והנשמה אבי בן אבו מגיע אלינו מאשדוד. עד היום הוא הוכיח שיש לו טעם משובח מבחינה מוזיקלית עם השירים שיצאו מאלבום הבכורה המתקרב שלו, עכשיו הוא מראה שיש לו את זה גם בנוגע לאוכל ובוחר לספר לנו על בשר הכבש בשזיפים שהוא כל כך אוהב לאכול בפסח.
"קודם כל, זה נורא טעים ומעביר על ידי אוכל את הסיפור המתוק של יציאת מצרים. זה גם ממלא את הבטן, שהרי בפסח יש חוסר ניכר בלחם וצריך משהו משביע שיהיה גם טעים, אז בתיאבון לכולנו!".
מצרכים: 2 קילו בשר כבש (רבע כבש) | 10-15 בצלים חתוכים רצועות | 10 שזיפים מיובשים | רבע כוס שמן | כפית כורכום שטוחה | כפית פלפל לבן | חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה: בסיר או בווק מטגנים את הבצל עד השחמה (זה לוקח זמן, כי זה המון בצל). לאחר הטיגון, שמים בסיר חדש את בשר הכבש ומעליו מפזרים את הבצל המטוגן. מניחים את השזיפים המיובשים בין הבצל לבשר (נועד להמתקה של הבשר). שופכים מים עד גובה התבשיל (עד לכיסוי הבצל) ומבשלים על אש גבוהה במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה מורידים לאש קטנה וממתינים עד לריכוך הבשר (ניתן לבדוק עם מזלג). במידה ונשארים נוזלים לפתוח את המכסה של הסיר ולתת להם להתאדות. להוציא לקערה יפה וגדולה ולהגיש! בתיאבון!
"כמו שאתם רואים המתכון לא מסובך הנוסחה האמיתית להצלחה היא הרבה סבלנות ועוד משהו – אצל מרוקאים אין דבר כזה אוכל בריא, הוא בעיקר טעים!! ומשמין! אז קחו את זה בחשבון ותעשו הרבה ספורט בחול המועד… חחח…".
ניסינו, בישלנו, השקענו ויצא לנו ממש אושר של תבשיל, כמעט כמו מה שהרגשנו כששמענו לראשונה את "אושר גדול", הלהיט החדש של אבי שמככב בימים אלו ברדיו.
עשיתם לי תיאבון! אינעל דינק