השנה החלטנו בחריף שבפסח הזה, לא נאכל רק מצות, אלא גם נבשל את מיטב המאכלים האהובים ביותר על האמנים הים תיכוניים.
אחרי שהתענגנו על המצה בשוקולד של משה פרץ והתפוצצנו מהפתות המיוחד של לירן אביב, הרי לפניכם חלק נוסף של פרויקט המתכונים המיוחד של חריף לפסח 2011 והפעם – המתכונים האהובים על מושיק עפיה ו-אתי ביטון!
♥ החצילים הממולאים של מושיק עפיה ♥
המתכון האהוב על מושיק עפיה בחג הפסח הוא המתכון שדליה, אמו היקרה, נוהגת להכין בכל שנה – חצילים ממולאים בבשר. מושיק גדל בחולון ואוהב מאוד לחזור לבית הוריו: "אני מאד אוהב את חג הפסח ומחכה לו בכל שנה. אין על התבשיל חצילים של אמא שלי, כשזה מוכן וחם, עם לחם או חלה פשוט מעדן!". אנחנו השתכנענו – אז קדימה למתכון!
מצרכים: חציל | ביצה | בשר טחון | בצל שלם | מלח ופלפל
אופן ההכנה (דליה עפיה מספרת): "אני פורסת את החציל לפרוסות, טובלת את פרוסות החציל בביצה ומטגנת בשמן חם. לאחר מכן, לוקחת את פרוסות החציל המטוגנות, מסדרת אותם בזוגות וממלאה בתוכם את מילוי הבשר. בסיר חדש, מסדרת את החצילים הממולאים בבשר ופורסת עגבניה מעל החצילים. מוסיפה לסיר כוס מים ומטבלת שוב בפלפל ומלח לפי הטעם. מכסה את הסיר ומבשלת על אש נמוכה כ-30 דקות".
נשמע קל יחסית וטעים ביותר – ככה אנחנו הכי אוהבים את האוכל שלנו, לא? תודה רבה לדליה עפיה על המתכון המגרה!
ואם בא לכם להוריד את האוכל עם הופעה טובה, כדאי שתדעו שתוכלו לתפוס את מושיק עפיה בשבת הקרובה, ה-23.4, במועדון הפורום בבאר שבע.
♥ הדגים החריפים של אתי ביטון ♥
אתי ביטון הבאר שבעית אוהבת חריף והרבה (גם אנחנו…). כשאנחנו שואלים אותה על מאכל הפסח האהוב עליה היא עונה ללא היסוס: "המאכל הכי מיוחד שבגללו אני ממש מחכה לשבת בארוחת החג הוא ללא ספק דגים חריפים עם פוּל שאמא שלי מכינה. בדרך כלל אמא מכינה בכל ערב שישי דג מרוקאי חריף אבל בפסח היא מכינה מתכון מיוחד וקצת שונה מהדג הרגיל ועם אווירת החג והמשפחתיות זה פשוט מושלם :)"
מצרכים: דג אמנון | פוּל (רצוי של 'סנפרוסט') | 5 פלפלים אדומים חריפים | 10 שיני שום | צרור כוסברה | לימון סיני או לימון כבוש | שמן זית | תבלינים: שתי כפות פפריקה חריפה, חצי כף מלח, רבע כוס שמן, חצי כפית כורכום.
אופן ההכנה: שמים בתוך הסיר 10 שיני שום, לאחר מכן מוסיפים 5 פלפלים אדומים חריפים, קוצצים כוסברה דק דק- כמות נדיבה , מניחים 2 לימונים סינים שלמים ומעל הכל מפזרים את הפולים ומעל את חתיכות הדג. ממלאים מים בסיר עד לגובה כיסוי הדגים ומרתיחים על אש גבוהה כרבע שעה. כעבור רבע שעה מנמיכים את האש על לאידוי הנוזלים.
ולפני סיום, חשוב לה לתת לכם טיפ מנצח: "חשוב להגיש חם וחריף חריף חריף!! בתאבון יקרים וחג שמח וכשר לכל עם ישראל 🙂 !!!".
אתי ביטון היא אחת הכוכבות העולות והמבטיחות בזמר המזרחי. במסגרת חגיגות המימונה תוכלו לתפס אותה מופיעה על הבמה המרכזית בעיר הולדתה באר שבע, במופע בו תבצע את להיטיה החדשים ושירי מימונה אסליים. יהיה שמח!
אהבתם את המתכונים של מושיק ואתי? אתם מוזמנים להכין אותם ולהעלות תמונות ל-עמוד החברים של חריף בפייסבוק.
מחר תוכלו לקרוא על מאכלי פסח מיוחדים נוספים של מיטב האמנים הים תיכוניים!
לחצו כאן ל-מתכוני הפסח האהובים על משה פרץ ולירן אביב
המתכון של מושיק עפיה נשמע טעייייייים. בטוח שאני אנסה אותו השבוע…
אחלה רעיון!!! (((( :
אחלה מושיק חולה עליך!