במהלך כל חג הפסח מיטב האמנים של המוזיקה המזרחית סיפרו לכם על מתכוני הפסח האהובים עליהם ואפילו שיתפו אתכם במתכון.
ערב החג השני של פסח, קבלו את החלק האחרון והחגיגי של פרויקט המתכונים המיוחד של חריף לפסח 2011, שבו זהבה בן ו-אלירן שם טוב חושפים בפניכם מתכוני פסח אהובים ומשובחים במיוחד!
♥ דגים חריפים גרסת זהבה בן ♥
כשהיא לא שרה וכובשת את ליבנו בקולה המוזהב, זהבה בן אוהבת לבשל למשפחה ולחברים בביתה שבראשון לציון. הוכחה נוספת לכך קיבלנו במהלך השתתפותה בצילומי הריאליטי "חי ב-LA LA לנד" לאחרונה – במהלך אחד הראיונות שנתן לאחרונה סיפר אביהו שבת כי היא מיד השתלטה על המטבח ובישלה לכולם מטעמים מובחרים ממטבחה הפרטי.
כשאנחנו מבקשים ממנה מתכון אהוב לפסח היא בוחרת בדגים החריפים הכל כך פופולאריים ומנמקת: "אני מאוד אוהבת להכין את המנה הזו כי היא פשוטה וטעימה. תמיד כולם טורפים אותה ומבקשים עוד…".
נכון, זאת הפעם השלישית שהמתכון לדגים חריפים עולה בפרויקט הפסח שלנו – אבל נראה לנו משום מה שדווקא את של זהבה כדאי לכם לאמץ…
המצרכים: דג נסיכת הנילוס | גמבה אדומה | תפוח אדמה | גזר | כוסברה | שום | כורכום |פפריקה חריפה/מתוקה | מלח | שמן | כמון
אופן ההכנה: חותכים את הדגים ואת כל שאר הירקות לרצועות מכניסים לסיר שטוח. מפזרים על הדגים את הגמבה + הגזר + השום תפוח אדמה + כוסברה. מוסיפים 2 כוסות מים לסיר.
בכלי אחר מערבבים עם קצת מים חמים את התבלינים: פפריקה, כמון, מלח, שמן והכורכום ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים לבישול על אש קטנה לכ-20 דקות.
זהבה בן הוציאה לפני כשבוע את אלבומה החדש והמוצלח "לילות בבית" ויש לכם הזדמנות אחרונה בהחלט לזכות בעותק חתום שלו במסגרת חריף ספיישל (רק לחצו על הלינק והשתתפו).
ביום שלישי, ה-26.4 היא תככב על שער עיתון "לאישה" בכתבה גדולה ומפרגנת לרגל צאת האלבום ובחודש יוני הקרוב היא תככב על מסכי הטלוויזיה לצד אמנים נוספים בסדרה "חי ב-LA LA לנד" שתעלה ב-YES.
♥ קובות גרסת אלירן שם טוב ♥
אלירן שם טוב הצעיר שפרץ לאחרונה עם הלהיט "שירת חיי" מגיע אלינו מהיישוב נהורה שבצפון הנגב המערבי. אלירן, בן העדה הכורדית, בחר במתכון קובות מיוחד לפסח ומסביר: "המאפיין העיקרי שגרם לי לבחור דווקא במאכל הזה הוא הלהט שיש לבני העדה הכורדית במיוחד לצעירים שבה והציפיה שלהם ליום שישי בו באופן קבוע אוכלים בצהרים קובות לצד בצל חי חתוך, ראשד, צנון וחלה טריה!"
"היות והקובות עשויות סולת ולא ניתן לאכול אותן בפסח וכמובן שלא מסוגלים לוותר על ההנאה שבאכילתן, מצאו הסבתות האלופות שלנו פיתרון אדיר עוד בחו"ל – החלפת בצק הסולת באורז. כזמר פעיל מאוד בקרב הקהילה הכורדית בארץ, ורקדן בלהקה הכורדית המסורתית של 'פעמי תש"ז', העדה תמיד עומדת לנגד עיניי בקנאות ולא יכולתי שלא לבחור במתכון של אמא שושנה לקובות יום שישי כשרות לפסח כמאכל האהוב עליי!"
מצרכים: *למילוי ולבצק – 3 כוסות אורז | רבע קילו בשר טחון | בצל | פטרוזיליה/ עלי סלרי קצוצים | תבלינים: מלח, פלפל, בזיליקום, פפריקה מתוקה ומעט אגוז מוסקט
*למרק – בצל | 2 כפות רסק עגבניות | כף פפריקה מתוקה | ראש סלרי שלם | גזר | חציל | קישואים | דלעת
הכנת הבצק: להשרות 3 כוסות אורז במים למשך חצי יממה. לסנן היטב ולטחון את האורז. להוסיף תבלינים: מרק עוף, מעט מלח ולבחוש עם מים.
בקערה נפרדת מערבבים את המצרכים למילוי הקובות: 1/4 קילו בשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה/ עלי סלרי קצוצים ומוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, בזיליקום, פפריקה מתוקה ומעט אגוז מוסקט.
מה"בצק" העשוי אורז אנו לוקחים חופן ומשטחים קלות על כף היד, מניחים מעט מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים עד כדי יצירת כדורים ממולאים.
בסוף מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 2 כפות רסק עדבניות, כף פפריקה מתוקה, גבעולי סלרי + עליי סלרי, גזר חתוך, שורש חתוך, חציל חתוך לקוביות, קישואים פרוסים ודלעת חתוכה לקוביות. מי שאוהב יכול להוסיף גם גרונות הודו למרק.
את הכל מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים מים עד כ-3/4 מהסיר. כשהכל מגיע לרתיחה מוסיפים את התבלינים הבאים: חצי כף מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף מרק עוף, כפית סוכר, חצי כפית מלח לימון. את כדורים שהכנו מבעוד מועד זורקים בסיר אחד אחד ומבשלים כ-20/ 25 דקות. בתיאבון!
בקרוב ייצא סינגל חדש של אלירן ועל פי סינגל הבכורה שלו שהתקבל בשבחים בקרב רבים, אין ספק שיש למה לצפות – בינתיים רק נאמר – שאפו ענק על ההשקעה במתכון!!!
עם המתכונים של זהבה בן ואלירן שם טוב מסתיים לו פרויקט המתכונים המיוחד של חריף לפסח 2011 – תודה רבה לכל האמנים שלקחו חלק ושיתפו אותנו במתכונים ממטבחם הפרטי. אנחנו מקווים שנהניתם ושקיבלתם רעיונות חדשים ומקוריים שהפכו לכם את חג הפסח להרבה יותר מעניין וטעים!